top of page

ברוכים הבאים למסלול ללימודי אירופה! 
בואו להיות חלק מהמרכז המוביל בישראל להוראת וחקר האיחוד האירופי.

אם החלום שלך הוא קריירה עם ניחוח אירופי, אם תהליכים גלובאליים, דיפלומטיה וכלכלה אירופית מרתקים אותך - מקומך איתנו!

בעידן שבו גבולות מזמן נמצאים רק במפה, והדיפלומטיה המסורתית מפנה את מקומה ליוזמות חדשניות, בעידן שבו כלכלה, זהות ולאומיות מניעות תהליכים מדיניים והרשת החברתית הופכת את כולנו לשגרירים בלחיצת כפתור, כדאי ללמוד במקום שיודע לשלב בין התיאוריה למציאות, לדבר את הדברים ולפגוש אותם פנים אל פנים. 

תכנית לימודים הלימודים שלנו מתמקדת בתחומים רבים, בהם: פוליטיקה אירופית, יחסים בינלאומייים, כלכלה, דיפלומטיה, משפט בינלאומי, סוציולוגיה, תרבות והיסטוריה. כל קורס מציע זווית שונה ומעניינת על האיחוד האירופי והחברות בו, תוך מתן דגש על ערכי האיחוד, מבנה האיחוד האירופי, חקיקה, זהות, לאומיות ולאומנות אירופית, הגירה ופליטים, יחסי ישראל והאיחוד האירופי ומיקומו של האיחוד האירופי במגרש הבינלאומי. 

 
החטיבה מאפשרת לשלב את הלימודים עם תחומים נוספים בהם פוליטיקה וממשל, כלכלה, ניהול, פסיכולוגיה, מזרח תיכון, תקשורת, לימודי אפריקה, חינוך ועוד.

כך אפשר לשלב את כל מה שמעניין אותך, עם מבט קדימה, לעתיד המקצועי שלך.

ללימודי אירופה 2 מסלולי לימוד:
הראשון, מבנה חטיבה (187), 28 נק"ז הכוללים: קורסי מבוא, קורסי בחירה, קורס שפה אירופית (צרפתית, איטלקית גרמנית ועוד..) וסמינר.
השני, מבנה מחלקה (157+187), 56 נק"ז הכוללים: קורסי מבוא, קורס דיפלומטיה בינלאומית, קורסי היסטוריה, 2 קורסי שפה וסמינר.

אז איך זה עובד?  בואו נגיד שהתואר שלכם הוא 100%, ומתוכם מחלקה שוות ערך ל-50% וחטיבה ל-25% (מבטיחים שלא יהיו פה יותר מדי מספרים וגרפים).

המשמעות היא שבתואר בפקולטה למדעי הרוח והחברה אפשר לבחור לשלב 2 מחלקות (50%+ 50%), או לשלב מחלקה (50%) ו-2 חטיבות (25%+25%).

עוד לא החלטת עם מה לשלב? רוצה לדעת עוד על מסלול הלימודים? אנחנו במרחק מייל אחד ונשמח לעזור!

בנוסף- יש לנו אתר חדש! 
מוזמנים לבוא לקבל עוד מידע על המסלול ללימודי אירופה.

 

לתוכנית הלימודים 2022-2023

 

ד"ר הילה זהבי - מנהלת מרכז סימון וייל למחקר וללימודי אירופה בת זמננו
hilape@bgu.ac.il 08-6477064

bottom of page